ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Πνευμονολογικό Εργαστήριο της Κλινικής «Παναγία η Οδηγήτρια» πραγματοποιούνται οι εξετάσεις:

ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ο σπιρομερικός έλεγχος είναι μία ιδιαίτερα απλή και εντελώς ανώδυνη εξέτασημε την οποία ελέγχουμε τη λειτουργία των πνευμόνων. Συνιστάται για την εκτίμηση και παρακολούθηση ασθενών που ταλαιπωρούνται από βρογχικό άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και διάφορες άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Χρησιμοποιείται επίσης ως εξέταση στην προληπτική ιατρική.

Από τον εξεταζόμενο ζητείται να εκτελέσει εισπνευστικές και εκπνευστικές προσπάθειες και τα αποτελέσματα, που καταγράφονται από τη συσκευή του σπιρομέτρου, εκτιμώνται από τους έμπειρους ιατρούς πνευμονολόγους μας.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΙΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η μέτρηση αερίων αίματος είναι μία εξέταση με την οποία προσδιορίζουμε την περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα και άλλες παραμέτρους που αφορούν την οξεοβασική ισορροπία του οργανισμού.

Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος, και σε όλες τις περιπτώσεις όπου προσβάλλεται η αναπνευστική λειτουργία.

HOLTER ΥΠΝΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ

Η υπνική άπνοια είναι μία συχνή διαταραχή που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Τα άτομα που υποφέρουν από υπνική άπνοια εμφανίζουν συμπτώματα όπως: υψηλή αρτηριακή πίεση, συχνές και έντονες κεφαλαλγίες, ασθενή μνήμη, έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αίσθημα κόπωσης.

Ο έλεγχος της υπνικής άπνοιας είναι μία απλή και ανώδυνη εξέταση που πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής (holter), η οποία μετρά το ρυθμό της αναπνοής, τον αρτηριακό σφυγμό και τα επίπεδα οξυγόνου στο αρτηριακό αίμα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αναλύονται από τον θεράποντα ιατρό με τη χρήση ειδικού λογισμικού, που επιτρέπει τη σωστή διάγνωση και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση της διαταραχής.

Συνεργάτες Ιατροί


Ώρες Λειτουργίας Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Γραμματείας για Ραντεβού: 210 46 11 204 - 6

Τμήμα Επειγόντων: κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο