ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κλινική μας συνεργάζεται με έμπειρους ωτορινολαρυγγολόγους και διαθέτει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση:

Επεμβάσεων Ρινός, για παθήσεις όπως:
  • Σκολίωση ρινικού διαφράγματος
  • Υπερτροφία κάτω ρινικών κογχών
  • Πολύποδες Ρινός
Επεμβάσεων Ωτός, όπως:

Χειρουργική αντιμετώπιση ορισμένων μορφών βαρηκοΐας, όπως η εκκριτική ωτίτιδα, με μυριγγοτομή. Η επέμβαση διενεργείται με τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού Shepard.

 

Στην Κλινική μας αντιμετωπίζονται επίσης παθήσεις του στοματοφάρυγγα όπως:

  • Χρόνια αμυγδαλίτιδα – Αμυγδαλεκτομή
  • Υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κοινώς ονομαζόμενα κρεατάκια)
  • Παθήσεις παραρινίων κόλπων (χρόνια ρινίτιδα)

Η Κλινική μας εξειδικεύεται στη θεραπεία του ροχαλητού, ειδικά όταν δημιουργεί απνοϊκό σύνδρομο, δηλαδή διακοπή της αναπνοής κατά τον νυχτερινό ύπνο.

Το απνοϊκό σύνδρομο είναι μία αρκετά σοβαρή και συχνή διαταραχή, που εκδηλώνεται με έντονο ροχαλητό, το οποίο διακόπτεται από επεισόδια άπνοιας (διακοπής της αναπνοής). Οι ασθενείς που πάσχουν από απνοϊκό σύνδρομο παρουσιάζουν δυσκολία στην αφύπνιση, πρωινούς πονοκεφάλους και έντονη κόπωση και υπνηλία την ημέρα. Οι συνέπειές του είναι πολλές φορές σοβαρές, για το λόγο αυτό πρέπει να διαγνωστεί και να θεραπευτεί έγκαιρα. Μετά τη θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Το βράγχος φωνής, κοινώς βράχνιασμα ή βραχνάδα, αντιμετωπίζεται στην Κλινική μας αποτελεσματικά. Πιθανές αιτίες επίμονης βραχνάδας, είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οι πολύποδες των φωνητικών χορδών, που προκαλούνται από κατάχρηση ομιλίας, η λευκοπλακία ή διάφορες μορφές κακοήθειας του λάρυγγα ή του οισοφάγου.

Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση που το βράγχος φωνής επιμένει για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών, συστήνεται πλήρης ωτορινολαρυγγολογικός (και πιθανόν και γαστρεντερολογικός) έλεγχος.

 

Ακόμα, στην Κλινική μας πραγματοποιούνται και διαγνωστικές εξετάσεις όπως:

  • Έρευνα ιλίγγου. Η διάγνωση γίνεται με εξετάσεις που περιλαμβάνουν ακτινογραφία αυχένα και αξονική τομογραφία λιθοειδών.

Επισκεφτείτε μας για να σας ενημερώσουν οι εξειδικευμένοι ιατροί μας.

Συνεργάτες Ιατροί 


Ώρες Λειτουργίας Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Γραμματείας για Ραντεβού: 210 46 11 204 - 6

Τμήμα Επειγόντων: κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο