ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι αλλεργίες αποτελούν τη νέα επιδημία του 21ου αιώνα. Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να είναι απόλυτα αποτελεσματικές, αρκεί κάποιος να απευθυνθεί στους κατάλληλους επιστήμονες.

Το Αλλεργιολογικό Τμήμα της Γενικής Κλινικής «Παναγία η Οδηγήτρια», συνεργάζεται με εξειδικευμένους ιατρούς και καλύπτει το σύνολο του φάσματος των αλλεργικών παθήσεων,  παρέχοντας τη δυνατότητα έγκυρης διάγνωσης και οριστικής θεραπείας .

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζονται μείζονα αλλεργιολογικά προβλήματα όπως:

α. αλλεργία σε φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, αναλγητικά κα. Με δερματικές δοκιμασίες και ελεγχόμενες δοκιμασίες πρόκλησης τεκμηριώνεται η διάγνωση και παρέχονται ασφαλείς εναλλακτικές επιλογές θεραπείας.

β. αλλεργία του αναπνευστικού (αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα). Με δερματικές δοκιμασίες εντοπίζεται το υπεύθυνο αλλεργιογόνο και δίνεται η δυνατότητα οριστικής λύσης με θεραπεία απευαισθητοποίησης (ανοσοθεραπεία).

γ. αλλεργία σε τρόφιμα. Με ανάλογη μέθοδο εξακριβώνεται το αίτιο και παρέχονται τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης μιας πιθανά επικίνδυνης αναφυλαξίας.

δ. αλλεργία σε νυγμούς (τσιμπήματα) εντόμων. Με δερματικές δοκιμασίες τεκμηριώνεται το είδος του υπεύθυνου υμενοπτέρου και με ανοσοθεραπεία δίνεται οριστική λύση στην απειλητική αυτή αλλεργία.

ε. αλλεργικές δερματοπάθειες (δερματίτιδα εξ’ επαφής, κνίδωση, ατοπική δερματίτιδα)

  Συνεργάτες Ιατροί


Ώρες Λειτουργίας Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Γραμματείας για Ραντεβού: 210 46 11 204 - 6

Τμήμα Επειγόντων: κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο