ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ουρολογική Κλινική της Γενικής Κλινικής «Παναγία η Οδηγήτρια» στελεχώνεται από εξειδικευμένους ουρολόγους και διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, που επιτρέπουν την αξιόπιστη διάγνωση και αντιμετώπιση ουρολογικών παθήσεων όπως:

 • Λιθίαση ανώτερου ουροποιητικού - Λιθοτριψία
 • Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη
 • Ουρολογική Ογκολογία
 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Ανδρική στειρότητα
 • Προβλήματα ακράτειας
Λιθίαση ανώτερου ουροποιητικού - Λιθοτριψία

Για την αντιμετώπιση των λίθων του ουροποιητικού συστήματος (νεφρών, ουρητήρων, ουροδόχου κύστεως και ουρήθρας)στην Κλινική μας εφαρμόζεται η πλέον σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματικήμέθοδος της διουρηθρικής λιθοτριψίας. Μία γρήγορη και αναίμακτη επέμβαση που απαιτεί μόνο 1 ημέρα νοσηλείας.

Η Ουρολογική Κλινική μας διαθέτει τον πρωτοποριακής τεχνολογίας Πνευματικό Λιθοτρίπτη STONEBREAKER SBL-KIT1  ο οποίος, χάρη στο ισχυρό σύστημα με αέριο CO2, δύναται να σπάσει ακόμα και τους πιο σκληρούς λίθους χωρίς να τραυματίζει τους περιβάλλοντες ιστούς.

Ο Πνευματικός Λιθοτρίπτης χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το ημιάκαμπτο ουρητηροσκόπιο WOLF και το ακτινοσκόπιο C-ARM BV PULSERA, επιτυγχάνοντας εξαιρετική ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στην επέμβαση.

Σε περιπτώσεις κωλικού του νεφρού και πυελονεφρίτιδας λιθιασικής αιτιολογίας, μετά τη λιθοτριψία γίνεται τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα τύπου pig-tail, απαλλάσσοντας έτσι άμεσα τον ασθενή από τον πόνο και εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του νεφρού.

 

Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη

Η πάθηση αντιμετωπίζεται χειρουργικά στην Κλινική μας με διπολική διουρηθρική προστατεκτομή, την πλέον σίγουρη και ασφαλή μέθοδο που εφαρμόζεται στις μέρες μας.

Η επέμβαση είναι εντελώς αναίμακτη και συνιστάται ακόμα και σε ασθενείς με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, όπως και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Η Κλινική μας διαθέτει το διπολικό σύστημα Olympus TURis, ένα μηχάνημα εξαιρετικής ακρίβειας, που μειώνει αισθητά τον χρόνο τόσο της επέμβασης, όσο και της αποκατάστασης και αποθεραπείας του ασθενούς, ο οποίος παίρνει εξιτήριο 1-2 ημέρες μετά την επέμβαση, χωρίς να φέρει ουροκαθετήρα.

Ουρολογική Ογκολογία

Σε περιπτώσεις κακοήθειας πραγματοποιούνται επεμβάσεις όπως:

 • ριζική προστατεκτομή
 • κυστεκτομή
 • νεφρεκτομή
 • νεφροουρητηρεκτομή

Οι ανωτέρω επεμβάσεις πραγματοποιούνται ανοικτά από τους έμπειρους ουρολόγους μας. Σημαντική είναι η συνεργασία με τη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Κλινικής μας, η οποία προσφέρει ασφάλεια αποκατάστασης ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

 • διουρηθρική αφαίρεση όγκων (θηλωμάτων) ουροδόχου κύστεως

Βασικό σύμπτωμα των θηλωμάτων της ουροδόχου κύστεως είναι η αιματουρία, δεν είναι λίγες οι φορές όμως που η πάθηση είναι χωρίς συμπτώματα. Η διάγνωση γίνεται με υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας και κυστεοσκόπηση με ταυτόχρονη λήψη δείγματος προς βιοψία.

Στην Κλινική μας, η αφαίρεση θηλωμάτων της ουροδόχου κύστεως πραγματοποιείται με το διουρηθρικό διπολικό σύστημαOlympusTURis. Η επέμβαση είναι αναίμακτη, και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του 1- 2 ημέρες μετά.

 

Στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μία πολύ συχνή πάθηση, η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορεί να θεραπευτεί εύκολα και αποτελεσματικά. Στην εποχή μας όμως, παραμένει ακόμα θέμα ταμπού και δυστυχώς λίγοι ασθενείς αποφασίζουν να ζητήσουν τη βοήθεια του ιατρού. Χαρακτηριστικά, μόνο το 5% των ανδρών, που αντιμετωπίζει στυτικά προβλήματα, απευθύνεται σε ειδικούς, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει θεραπεία για το 95% των περιπτώσεων.

Για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας δημιουργήθηκε στην Κλινική μας μία επιστημονική ομάδα, που αποτελείται από ανδρολόγους, παθολόγους, καρδιολόγους και ενδοκρινολόγους, η οποία συνεργάζεται κατά περίπτωση και με ψυχολόγο. Στόχος της επιστημονικής ομάδας είναι η ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων στύσης, και συνεπώς η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Αρχικά πραγματοποιείται μία σειρά εξετάσεων που περιλαμβάνει:

Α) Βασικό διαγνωστικό έλεγχο: αιματολογικές εξετάσεις

Β) Ειδικό διαγνωστικό έλεγχο: ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί triplexαγγείων πέους, καταγραφή των νυχτερινών στύσεων με συσκευή Rigi-Scan, φαρμακοσηραγγογραφία και φαρμακοσηραγγομετρία.

Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων ακολουθείται ειδική φαρμακευτική αγωγή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Εάν κριθεί σκόπιμο, σε ασθενείς που δεν επιθυμούν ή δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή, η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζεται με την τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων. Η μέθοδος αυτή είναι σύντομη και θεωρείται η πλέον σίγουρη και οριστική λύση. Απαιτείται νοσηλεία μόνο μίας ημέρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα αίτια της δυσλειτουργίας διακρίνονται σε οργανικά και ψυχογενή (ψυχολογικά), ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα αίτια είναι οργανικά, ιδιαίτερα στους άνδρες άνω των 30 ετών.

Στα οργανικά αίτια περιλαμβάνονται:

 • Αγγειακά αίτια (στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, αυξημένη χοληστερίνη κ.ά.)

Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι 1 στους 4 άνδρες με προβλήματα στύσης  πάσχει ήδη από στεφανιαία νόσο, χωρίς να το γνωρίζει.Ηστυτική δυσλειτουργία συχνά αποτελεί το μοναδικό προειδοποιητικό σύμπτωμα  σιωπηλής συνυπάρχουσας στεφανιαίας νόσου και προηγείται των καρδιαγγειακών επεισοδίων κατά  δύο με τρία χρόνια. Έτσι, μία επίσκεψη στον ιατρό, μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή του ασθενούς.

 • Νευρογενή αίτια (εγκεφαλικό επεισόδιο κ.ά.)
 • Ορμονικά αίτια (χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς κ.ά.)
 • Λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (κάποια αντιϋπερτασικά, διουρητικά, αντικαταθλιπτικά κ.ά.)

Προβλήματα στύσης προκαλούν επίσης η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

 Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής του άνδρα, τον βοηθά να επανακτήσει την αυτοπεποίθηση του και δρα θετικά στη σχέση του με τη σύντροφό του και το οικογενειακό του περιβάλλον.

 

Ανδρική στειρότητα

Στην Κλινική «Παναγία η Οδηγήτρια» αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι περισσότερες περιπτώσεις ανδρικής στειρότητας:

Α) Μία από τις πιο συνήθεις αιτίες που προκαλεί στειρότητα είναι η κιρσοκήλη.  Προκαλείται από την ανεπάρκεια βαλβίδων της έσω σπερματικής φλέβας, με αποτέλεσμα τη στάση του αίματος στις φλέβες πάνω από τον όρχι. Αντιμετωπίζεται με μία σχετικά απλή χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιείται με τη χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου.

Β) Σε αζωοσπερμικούς ασθενείς, δηλαδή ασθενείς που στο σπερμοδιάγραμμα τους δεν είναι ορατά σπερματοζωάρια, εφαρμόζεται η μέθοδος TESE (Microsurgical Testicular Sperm Extraction) βιοψίας όρχεων, σε συνεργασία κατόπιν με βιολόγο αναπαραγωγής. Με τη μέθοδο TESEμπορούν να περισυλλεγούν σπερματικά κύτταρα (σπερματοζωάρια)από διάφορα μέρη του όρχεος, καθιστώντας έτσι δυνατή τη βιολογική πατρότητα.

 

Γυναικεία ακράτεια

Η γυναικεία ακράτεια απασχολεί μεγάλο ποσοστό των γυναικών, εντούτοις, ακόμα και στις ημέρες μας, εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού. Οι πολλοί ή δύσκολοι τοκετοί, η εμμηνόπαυση, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η δυσκοιλιότητα και οι νευρολογικές παθήσεις αποτελούν τις συνηθέστερες αιτίες της.

Στην Κλινική μας, η γυναικεία ακράτεια αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με την τοποθέτηση ταινίας ελεύθερης τάσης. Η επέμβαση είναι ήσσονος βαρύτητας και απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας.

Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής:   Σταμάτιος Γεωργακής   Συνεργάτες Ιατροί   


Ώρες Λειτουργίας Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Γραμματείας για Ραντεβού: 210 46 11 204 - 6

Τμήμα Επειγόντων: κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο