ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Καρδιολογικό Εργαστήριο της Κλινικής «Παναγία η Οδηγήτρια» πραγματοποιούνται οι εξετάσεις:

TΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ

Το Τεστ Κοπώσεως ενδείκνυται για τη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου.

Ο χρόνος της εξέτασης είναι καθορισμένος και εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία και τη σωματική κατάσταση του εξεταζόμενου. Πρόκειται για μία απλή και αναίμακτη διαδικασία κατά την οποία ο ασθενής καλείται να βαδίσει σε έναν κυλιόμενο διάδρομο, έχοντας πάνω του ηλεκτρόδια συνδεδεμένα με ειδικά monitors που καταγράφουν τις αντιδράσεις της καρδιάς του. Σταδιακά, το επίπεδο δυσκολίας της άσκησης αυξάνεται με στόχο να «μετρηθούν» οι επιπτώσεις της κόπωσης στον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση του εξεταζόμενου.

Οδηγίες προς ασθενείς: Πριν την εξέταση, ο ασθενής συνίσταται να είναι νηστικός, να μην έχει καταναλώσει καφέ ή αλκοόλ και να απέχει από το κάπνισμα.

HOLTER ΠΙΕΣΕΩΣ

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος, η πλούσια σε λιπαρά διατροφή, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες αύξησης της αρτηριακής πίεσης που με τη σειρά της ευθύνεται για παθήσεις όπως: νεφρική ανεπάρκεια, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακά επεισόδια, διαταραχές της όρασης κα.

Με τη βοήθεια του Holter Πιέσεως, ο εξειδικευμένος ιατρός μας αποκτά πλήρη εικόνα της αρτηριακής πίεσης του εξεταζόμενου, κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Πρόκειται για μία σύγχρονη, φορητή συσκευή μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, η οποία τοποθετείται στη ζώνη του εξεταζόμενου και συνδέεται με μια περιχειρίδα στον αριστερό βραχίονά του. Το βάρος της συσκευής είναι αμελητέο, και ο σύγχρονος σχεδιασμός της επιτρέπει στον εξεταζόμενο να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές δραστηριότητές του, χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση.

Η εξέταση διαρκεί 24ώρες και στο διάστημα αυτό καταγράφονται λεπτομερώς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ημέρα και τη νύχτα, η καρδιακή συχνότητα και η συστολική και διαστολική πίεση.

Οδηγίες προς ασθενείς: Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, συνίσταται να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

HOLTER ΡΥΘΜΟΥ

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (Holter Ρυθμού) μας βοηθά στην καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς, κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Πρόκειται για μία σύγχρονη, φορητή συσκευή μέτρησης του καρδιακού ρυθμού, η οποία τοποθετείται στον εξεταζόμενο και συνδέεται με το στήθος του με ηλεκτρόδια. Το βάρος της συσκευής είναι αμελητέο, και ο σύγχρονος σχεδιασμός της επιτρέπει στον εξεταζόμενο να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές δραστηριότητές του, χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση.

Η εξέταση διαρκεί από 24ώρες έως 48 ώρες και στο διάστημα αυτό παρακολουθείται ενδελεχώς η ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς με στόχο την καταγραφή του καρδιακού ρυθμού και κατά συνέπεια τη διάγνωση αρρυθμιών και ισχαιμίας του μυοκαρδίου. Θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστη εξέταση, κυρίως για τις αρρυθμίες, αλλά και για τη λεγόμενη «σιωπηρά ισχαιμία», δηλαδή την ισχαιμία του μυοκαρδίου χωρίς πόνο (στηθάγχη).

Οδηγίες προς ασθενείς: Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, συνίσταται να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ

Το υπερηχοκαρδιογράφημα (Triplex Καρδιάς) είναι μία από τις πιο σημαντικές εξετάσεις, όσον αφορά τη διαγνωστική προσέγγιση του συνόλου σχεδόν των καρδιακών παθήσεων. Ο ιατρός, με τη βοήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού του Καρδιολογικού μας Εργαστηρίου, «βλέπει» την καρδιά σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια το μέγεθος της, τη βαρύτητα της, τη μηχανική της απόδοση σαν αντλία αίματος, την ύπαρξη τυχόν βαλβιδοπαθειών ή συγγενών καρδιοπαθειών κα

Οδηγίες προς ασθενείς: Πριν την εξέταση, ο ασθενής συνίσταται να είναι νηστικός, να μην έχει καταναλώσει καφέ ή αλκοόλ και να απέχει από το κάπνισμα.

 

Στην Κλινική μας διαθέτουμε το προηγμένο σύστημα PACS διαχείρισης και αποθήκευσης ιατρικής εικόνας, μέσω του οποίου τηρούμε ηλεκτρονικό αρχείο όλων των εξετάσεων. Έτσι μπορούμε ανά πάσα στιγμή στο μέλλον να ανατρέξουμε σε οποιαδήποτε εξέταση για σύγκριση ή επανεκτύπωση.

Διευθυντής Τμήματος: Παναγιώτης Μπάιζος       Συνεργάτες Ιατροί


Ώρες Λειτουργίας Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Γραμματείας για Ραντεβού: 210 46 11 204 - 6

Τμήμα Επειγόντων: κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο